Body Wrap

Infrared body wrap
De infrarood warmtetherapie ofwel Body Wrap, is een warmtedeken die zorgt voor een optimale lichaamsverwarming. Naast dat dit heerlijk ontspannend is, heeft het een passief afslankend effect en kan gebruikt worden als een hulpmiddel bij het afslanken.

De behandeling
Tijdens de Body Wrap behandeling wordt het lichaam tot aan de nek in de wrap – een soort slaapzak – gestopt. Hierin wordt de warmte opgehoogd tot tussen de 25 en 75 graden Celsius. Dit is afhankelijk van het gevoel van comfort. De behandelaar zal dit nauwkeurig monitoren en u te woord staan voorafgaand aan de behandeling.

Tijdens de behandeling zult u veel gaan zweten. Mocht uw lichaam niet gewend zijn aan extreme hitte, dan kan het oplopen tot 500 gram zweten en 300 kilo calorieën kwijtraken. Dit komt overeen met ongeveer 30 minuten joggen. Wanneer het lichaam aan het sauna-effect gewend raakt, is het mogelijk om zo’n 900 calorieën per keer te verliezen.

De Body Wrap is ook effectief bij artritis en gewrichtspijnen, menstruatiepijn, hart- en bloedvatencirculatie, pijn en stijfheid en het helpt het helen van wonden te bevorderen.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om na de behandeling ruime hoeveelheden water te drinken, minimaal 30 minuten per dag te bewegen en een gebalanceerd dieet te volgen. De body Wrap is ondersteunend aan het afvalproces.

Duur behandeling:
30 – 60 minuten

Voorbereiding:
BMD Clinics vraagt u om katoenen ondergoed en kleding te dragen. Bij voorkeur een katoenen shirt en katoenen legging/broek. Breng een extra set kleding mee, aangezien u gedurende de behandeling veel zult zweten.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met BDM Clinics.

Wilt u extra informatie of een afspraak maken?