Kalknagels verwijderen

Schimmelnagels / kalknagels
Onbehandelde schimmelnagels of kalknagels kunnen na verloop van tijd geelwit, geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden. De nagel is vaak ook in sterke mate verdikt. De nagel kan loslaten van de onderlaag en afvallen. Er groeit vervolgens een nieuwe nagel uit die echter op zijn beurt ook geïnfecteerd zal zijn met de schimmel. Meestal is de grote teen het begin van de infectie. Om dit patroon te doorbreken, is de ClearChoice methode een mogelijkheid.

Tijdens deze behandeling wordt door middel van laser de harde buitenschel van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt. De nagel wordt warm en kan een branderig gevoel opleveren wat direct verdwijnt op het moment dat de laser van de nagel af is. De ClearChoice methode is een snelle behandeling. Het duurt slechts tien minuten per voet.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Dit komt omdat het 7 tot wel 9 maanden kan duren voordat er een volledig nieuwe nagel is terug gegroeid.

Duur van de behandeling:
10 minuten (per voet)

Voor een optimaal resultaat:
3 – 6 behandelingen*

Interval:
4 weken

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Advies vooraf de behandeling:
U dient bij uw pedicure of podoloog de nagel te laten frezen. Zo dun mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de laserstraal ook daadwerkelijk het gebied bereikt waar het nodig is. Daarnaast wordt het u aangeraden om schone sokken mee te nemen.

Advies:
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om uw lakens en sokken op minimaal 60 graden te wassen. Desinfecteer de instrumenten voor de verzorging van uw nagels, zoals een nagelschaartje. Gebruik wegwerpvijltjes voor bij het vijlen van uw nagels. Tot slot adviseren wij om schoenen, slippers, sloffen, sandalen en dergelijke te behandelen met een antischimmelspray of -poeder.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met BDM Clinics.

Wilt u extra informatie of een afspraak maken?