Carboxy therapie

Carboxytherapie is een injectable behandeling voor huidverjonging. Ook in het geval van donkere kringen onder de ogen, fijne lijntjes, striae, acne littekens en cellulitis is deze therapie mogelijk.

De behandeling
Het is een behandeling waarbij onderhuids koolstofdioxide (CO2) gas wordt ingespoten met injecties. Dit is een uiterst veilige methode om de huid te verjongen en te verbeteren en de bloedsomloop te stimuleren.

Het injecteren van het koolstofdioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die co2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er zo voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. CO2 penetreert de rode bloedcellen, reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine.

De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt dat hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelf herstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

Huidreactie
Direct na de behandeling kunt u korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaren. Dit verdwijnt meestal na een dag. Soms kan een blauw plekje ontstaan op de plaats van de injectie. Dit trekt binnen een paar dagen weg. Vermijd gedurende twee weken contact met direct zonlicht.

Duur van de behandeling:
20 minuten

Interval:
2 weken

Voor een optimaal resultaat:
6 – 10 behandelingen*

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Consult:
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseert BMD Clinics een consult vooraf aan de behandeling.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met BDM Clinics.

Wilt u extra informatie of een afspraak maken?