IPL Ontharen

IPL ontharen is een ontharingstechniek voor de lichte huid, met donkere haren. Heeft u een donkere huid? Lees dan meer over Soprano ontharen.

Tijdens het ontharen met de harmony laser dringt het licht van de laser door de huid heen en wordt het geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Deze absorptie verhoogt de temperatuur van het haarzakje en vernietigt op een thermische manier de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. De kenmerken van het licht (golflengte, pulsduur en voeding) zijn zodanig afgestemd zodat zij geen schade aanbrengen aan de rest van omliggende huid.

Huidreactie
De huid kan rood worden en er kan eventueel een zwelling rondom het haarzakje heen optreden. Dit kan enkele uren tot in sommige gevallen 1 tot 2 dagen aanhouden.

Duur behandeling:
Ongeveer 30 minuten. Voor benen is dit ongeveer 1 uur

Voor een optimaal resultaat:
8-12 behandelingen*

Interval:
8 weken

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Consult:
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseert BMD Clinics een consult vooraf aan de behandeling. De behandelaar bespreekt tijdens dit gratis consult van 10 minuten wat u met uw huid- en haartype kunt verwachten.

Advies:
Het is noodzakelijk om maximaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling de huid glad te scheren. Dit mag ook met een ontharingscrème. De huid moet zo glad mogelijk zijn. Gebruik geen epileer- of touwtjestechniek en hars de huid niet.

BMD Clinics adviseert u om 4 tot 6 weken voor en na de behandeling contact met de zon te vermijden. Ook het bezoek aan een zonnebank raden we gedurende deze tijd af. Gebruik daarnaast zonnebrandcrème SPF 30/50.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met BDM Clinics.

Wilt u extra informatie of een afspraak maken?